Školské objekty s rekonštrukciami

22.10.2013 Prievidza

V týchto dňoch sa finalizujú ďalšie rekonštrukcie na objektoch základných a materských škôl. V základnej škole Ul. S. Chalupku skončila výmena plastových okien. V materských školách na ulici D. Krmana a MŠ Benického boli realizované rekonštrukcie väčšieho charakteru.

Investičný dlh, ktorý mesto Prievidza má je nevyčísliteľný. Budovy ktoré sú v majetku mesta neboli opravované už desaťročia. Dlhodobým neinvestovaním do týchto budov sa znehodnocoval mestský majetok a dochádzalo k zvyšovaniu nákladov na energie. Takýmto príkladom je aj budova ZŠ Ul. S. Chalupku. Na tejto základnej škole však došlo k výmene okien. „V roku 2013 sa nám podarilo v našej škole vymeniť staré okná za plastové v piatich triedach. Finančné prostriedky nám poskytlo mesto Prievidza v celkovej sume 10 048,86 €. Okná boli menené predovšetkým v triedach, ktoré sa v zimných mesiacoch nedali dostatočne vykúriť,“ priblížil riaditeľ ZŠ Juraj Pasovský.

Rekonštrukcie v materskej škole na Ul. D. Krmana a MŠ Benického
Počas letných mesiacov sa v MŠ Krmana realizovala výmena okien a dlažby v kuchyni, ako aj hygienický náter v priestoroch kuchyne. Súčasťou rekonštrukcií bola aj modernizácia osvetlenia v 5 triedach a dvoch miestnostiach 2 miestnostiach pre výučbu PC.
Predmetom realizovanej zákazky bola aj oprava sociálneho zariadenia v materskej škole na prvom a na druhom poschodí. Rekonštrukcie pozostávali zo stavebno-inštalačných prác, výmeny kanalizácie, výmeny rozvodov vody v podlahe a v stenách, výmeny všetkých sanitárnych zariadení (WC, umývadlá, sprchový kút, batérie, termostatický ventil zmiešavací), demontáže a následné montáže vykurovacieho telesa a tlakových skúšok. Všetky uvedené rekonštrukčné práce boli nutné vykonať z dôvodu značne opotrebovanej technológie a hroziaceho havarijného stavu. Za rekonštrukčné práce sme z mestského rozpočtu vyčlenili 27 330,78 euro.

Podobnou rekonštrukciou prešla aj Materská škola Benického. K 1.októbru mesto na opravy a rekonštrukcie v MŠ Benického vyčlenilo sumu 14 890, 85 euro. Obsahom prác v tejto materskej škola boli rekonštrukcie sociálnych zariadení a výmena okien.

Mesto Prievidza vyčlenilo z mestského rozpočtu na spolufinancovanie mimorozpočtových projektov aj na rekonštrukcie v materskej škole na Nábreží sv. Cyrila. Súčasťou tejto rekonštrukcie bola výmena plastových okien ako aj vybudovanie dopravného ihriska v areáli materskej školy. Od investovania do budov mestského majetku a to prioritne do budov základných a materských škôl si sľubujeme predovšetkým zníženie nákladov na energie a skvalitnenie výchovno-vzdelávacích procesov. 
 
Mgr. Michal Ďureje
hovorca mesta 
 

Vyberte región

mark